Opplevelser

Historiske Frosta

Frosta innehar en viktig rolle i Trøndelags historie, idet Norges eldste lagting, Frostatinget, hadde sitt sete her, i nærheten av middelalderkirken Logtun kirke.

Frostatinget var navnet på Trøndelagens lovområde, et fellesting som hadde sete på Logtun på Frosta i Nord-Trøndelag. Man er usikker på når Frostatinget begynte sitt virke, men man antar at det går helt tilbake til 400-tallet.

Barnas camping

Frosta og Orsand Camping er et virkelig ferieparadis for de minste. Her er det store grøntområder, bademuligheter, lekeplasser og trampoliner. Campingplassens egen sauefamile er alltid til stor glede for våre yngste gjester.

Tautra

Tautra er ei øy i Trondheimsfjorden tilhørende Frosta kommune. Øya er kjent for Tautra kloster, restene av et cistercienserkloster. Selve middealderklosteret kan også sees som et strategisk valg – i tilknytning til Frostatinget, som ligger inne på fastlandet på Frosta.

Ikke langt fra ruinene av gamle Tautra kloster ligger i dag et nytt cistercienserkloster. Det ble grunnlagt i provisoriske bygninger i 1999.

Frostastien

Med sine 22 kilometer opparbeidet tursti snor Frostastien seg fram gjennom et unikt og vakkert kulturlandskap på stier, veier, avlingsveier og skogsveier rundt Neset på sørenden av Frosta og følger sjøsiden nordover hele veien til Fånes.

Frostastien er godt merket med retningsskilt, merkepåler og oversiktskart. Det er også satt ut hvilebenker underveis hvor en kan ta en pust i bakken, eller bare la blikket vandre over det vakre kulturlandskapet Frosta er så kjent for.

Vår, sommer og høst kan du rett og slett vandre midt i matfatet på Frosta, omgitt av grønnsaker, potet, kornåkre, veksthus, bær og beitemark på alle kanter!